Schoolsjoelen 18-05-2017

Schoolsjoelen 18-05-2017

Vandaag werd er weer door twee scholen gestreden om de meeste punten tijdens het schoolsjoelen. Het was de bedoeling dat OBS de Spil als eerste zou verschijnen en daarna OBS de Planeet. En natuurlijk begon het even voor 10 uur te regenen. De Spil zou ter voet komen en de meesten hadden geen jassen mee. Wat fijn is het dan dat de rollen zo snel omgedraaid kunnen worden. Vandaag beet dus de Planeet het spits af….. Toch handig soms dat we in 1 gebouw zitten. Na wat uitleg en een kleine demonstratie gingen ze aan de slag. Het was een beetje chaotisch in het begin maar het rekenwerk ging vlot. De groep was ook niet al te groot dus hier en daar extra uitleg was prima te doen. De 20 dames en heren speelden samen in totaal 94 beurten en kwamen uit op een totaal score van 6525.
 
De Spil kwam een uurtje later met in totaal 40 leerlingen en terwijl de Planeet nog de laatste bakken speelden kreeg de Spil al de uitleg en een kort maar krachtig leuk filmpje voor hun neus. De ene groep was net klaar en de andere stond al te trappelen. Met de 40 leerlingen van de Spil waren meteen alle bakken bezet en renden onze vrijwilligers heel even van hort naar her om hier en daar nog even te helpen met de eerste opstart. Deze groep varieerde van groep 5 tot en met groep 8 maar het rekenen op zich ging aardig goed. Deze dames en heren wisten samen maar liefst 153 beurten te spelen in een uurtje tijd. De uitkomst: 10367. Dat lijkt natuurlijk veel meer als school de Planeet maar met meer gespeelde bakken kan je natuurlijk ook een hogere score krijgen. We gaan dus het gemiddelde per school berekenen.
 
Maar er was nog een andere school die vorige week al aan de start stond. OBS de viersprong doet ook mee in deze race. Deze groep van 17 dames en heren speelden samen 85 beurten en behaalden daarmee een score van 5737.
 
En dan wordt het rekenen….
Op de derde plaats is geëindigd: OBS de Viersprong met een gemiddelde van 67,49.
Op de tweede plaats is geëindigd: OBS de Spil met een gemiddelde van 67,76.
En op de eerste plaats is geëindigd: OBS de Planeet met een gemiddelde van 69,41.
 
Wat zat dat dicht bij elkaar allemaal. Dit jaar mag OBS de Planeet zich dus schoolkampioen sjoelen van Klazienaveen noemen en we hopen dit volgend jaar nog eens te kunnen doen dan ook met OBS de Dordtse Til en misschien nog meer scholen. Wij vonden het in ieder geval erg leuk en gezellig met jullie.
In de tussentijd… Het sjoelen blijft gratis voor kinderen tot 16 jaar. Wil je graag sjoelen neem dan even contact met ons of met je school op zodat we samen opzoek kunnen gaan naar de juiste dag want op de woensdag lukt het voor de meeste kinderen niet. Wij passen ons graag aan.
 
Voor foto's van deze dag en van het schoolsjoelen van vorige week kijk bij MULTIMEDIA onder het kopje FOTO'S
Voor het verslag van OBS de viersprong zie NIEUWS