WK 2017 Frankrijk

WK 2017 Frankrijk

Het WK in Frankrijk zit er weer op en wat hebben we een prachtige tijd gehad samen.
Woensdag 24 mei vertrok de “Brikkenmikkers-bus” richting de Alsace in Frankrijk en streek neer in het plaatsje Vendenheim.
Het Hotel Argos was van alle gemakken voorzien en had zelfs een zwembad. Dat was soms ook wel nodig want het was bloedheet op de dagen dat wij er waren.

We hadden een dag de tijd om te acclimatiseren en sommigen deden dat door op deze donderdag te helpen in de sporthal in Lampertheim of door te voet de omgeving te verkennen maar de meesten gingen met de bus een rondrit maken door de Alsace. Met deze rondreis ontdekten we de rijke historie van deze regio en er zijn heel wat foto’s gemaakt.
Laat in de middag/ begin avond gingen velen naar de “Meet & Greet” in de sporthal. Op deze manier konden we de meeste
sjoel-collega’s al begroeten en konden we alvast een paar bakken ingooien of al mee doen aan het open toernooi wat naast het WK gespeeld werd. Heel snel merkten we dat het een vooral “hete” strijd zou worden. Het was al heel erg warm en het zou de komende dagen alleen maar warmer worden.

Vrijdag was het tijd voor de Kwalificatie ronden en dat was voor sommigen echt afzien. Anderen daarentegen konden goed met deze warmte overweg en voelden zich helemaal op hun gemak. Op deze dag werden ook al de voorrondes voor de teams gespeeld. Dit liep voor het team Harm, Herman, Eric, Sjaak en Elly niet zoals gepland en ze vielen dus ook meteen uit. Veel mede buspassagiers konden wel een plekje in het hoofdtoernooi bemachtigen en we keerden na een heerlijk etentje in de sporthal vrolijk en blij terug naar het hotel.

En toen was het zaterdag, de dag waarop het moest gebeuren. 1 van ons kon de warmte niet aan en had zich al uitgeschreven voor het hoofdtoernooi. Voor de rest werd het knallen vandaag. Warm of niet, we gaan er voor. Er was van tevoren al flink gerekend en er waren al flink wat lijnen uit gezet. Bij een dusdanig toernooi (man tegen man) kan je in grote lijnen wel al zien wie tegen wie je zou moeten. Maar zo als altijd blijft het 20-2 maar een lastige spelvorm en gebeurden er dingen die men niet had verwacht. Hierbij speelde de warmte natuurlijk ook een grote rol want waar Sandra Stoelhorst het toernooi werd uitgespeeld door Dagmar uit Duitsland speelde Andries vrolijk verder en verder en verder… Na ja bijna dan… Andries kwam een klein struikelblokje tegen, Dick Eijlers. Maar hij mocht nog strijden voor de derde plaats tegen Sjors Oostenbrink die net zijn partij tegen Siem verloren had en deze wist hij te winnen. Andries werd dus derde, een hele knappe prestatie. Aan de andere kant speelden de dames Jacquelien Klunder en Elly Mensen voor een plekje in de finale. Jacquelien had al een fantastische wedstrijd gespeeld en moest nu tegen Bea Sneller. Deze verloor ze helaas op een haar na. Elly speelde tegen Ida Maytum en ook zij verloor. Dit betekende dus dat Jacquelien en Elly tegen elkaar moesten strijden voor een derde plek.
Het was inmiddels echt erg warm geworden en de handen bleven hier en daar gewoon aan de sjoelbak kleven. Beide dames leverden een behoorlijke strijd met de sjoelbak, de warmte, zichzelf en elkaar. Uiteindelijk won Elly deze strijd en werd dus derde. Maar wat een knappe prestatie van Jacquelien. Bij het WK in Tsjechië nog op plaats 6 en nu op plaats 4. Bij de heren is Sjors op de vierde plaats geëindigd. Het podium werd zeker tot en met de vierde plaats oranje maar nu nog de juiste volgorde.
Voor deze spannende finale’s tussen de dames en de heren werd er eerst nog gestreden tussen de teams. Ook hier won een Nederlands team. Het team dat bestond uit Dick Eijlers, Ida Maytum, Sjors, Siem en Jan Oostenbrink was onverslaanbaar. Duitsland eindigde op de tweede plaats en Zweden op de derde.
 
De finale tussen de dames Bea Sneller en Ida Maytum was voor de 1 slopend en voor de ander een genot. Ida won deze finale en Bea die dit seizoen ook voor het eerst in de beker finale stond werd tweede. Bij de heren liep het ook af en toe wat moeizaam.
Hier stonden Dick Eijlers en Siem Oostenbrink de strijd met elkaar aan te gaan. We hebben diep respect voor Dick die na een paar behoorlijke missers weer helemaal op kon klimmen. Het werd een zware, lange strijd die uiteindelijk toch door Siem gewonnen werd. Dick moest dus genoegen nemen met een tweede plaats maar wel met heel veel respect.
Dit respect is er natuurlijk voor alle dames en heren in deze uiteindelijk finales. Bij de dames 1. Ida Maytum, 2. Bea Sneller, 3. Elly Mensen en 4. Jacquelien Klunder.
Bij de heren 1. Siem Oostenbrink, 2. Dick Eijlers, 3. Andries Duinkerken en 4. Sjors Oostenbrink.

In het Open Toernooi was er ook nog een winnaar voor de Brikkenmikkers. Tineke Gort behaalde in dit toernooi een mooie tweede plaats in de klasse C met een gemiddelde van 126,40. Alle prijs winnaars van harte gefeliciteerd!!!
Er werd nog even heerlijk genoten van de bekende Alsasser Flamkuchen en nog heerlijk na gepraat. De bus moest op tijd weer weg want er stond nog wat op het programma voor de volgende dag. Andries en Elly werden met de auto door Jan Brat vervoerd naar het hotel. Daar stonden alle Brikkenmikkers, mede busgenoten en andere hotel gasten hun op te wachten en werden ze door een boog naar binnen geleid. Het was fantastisch om zo’n WK mee te mogen maken en over twee jaar doen we het gewoon weer over in (waarschijnlijk) Duitsland. Maar het was natuurlijk nog niet afgelopen. Een aantal van ons hebben er nog een lange nacht van gemaakt. Het was best gezellig op het terras en voor het hotel.

De volgende dag ging de reis naar Straatsburg alwaar we een rondvaart tocht hebben gemaakt. We hebben ook deze stad leren kennen als één met heel veel historie en bij sommige dingen die we hoorden klapperden onze oortjes echt. Er is hier heel veel gebeurt in het verleden maar wat leuk om dat zo vanaf een boot allemaal te kunnen bezichtigen. Het was wel weer erg warm en velen van ons hebben dan ook voor deze gelegenheid een hoedje gekocht. Dit wel gewoon bij een winkeltje maar wat lopen er veel straatverkopers rond. Ook hebben we ons verbaasd over zielige en soms ook invalide mensen die om geld vroegen en in de volgende straat ineens gewoon konden lopen of heerlijk aan het eten waren bij een restaurantje. Een stad met vele gezichten dus maar wat hebben we genoten. Na de hitte kwam dan toch de verkoeling in de vorm van het zwembad… Velen namen nog een laatste duik voor het de volgende dag weer huiswaarts ging.

Op maandagavond kwamen we weer terug in Klazienaveen met veel, heel veel verhalen. Zoiets moet je echt mee gemaakt hebben……

Kijk voor uitslagen en foto's op de site van het WK :  Sjooo.eu 
Houd de site van de Brikkenmikkers in de gaten voor meer foto's van het WK 2017.
Klik hier voor een reportage van het WK door de Franse tv.