Helsinki Rugby Club tuplamestaruuteen

Helsinki Rugby Club tuplamestaruuteen

Lauantaina 1.10. ratkottiin Turun finaalipäivässä kauden Suomen mestarit. 
 
Päivä alkoi kuitenkin miesten SM-sarjan karsintaottelulla, jossa kohtasivat SM-sarjassa viimeiseksi jäänyt Jyväskylä RC ja I-divisioonassa toiseksi sijoittunut Tampere RC. I-divisioonan voittaja Tallinn Kalev oli kilpailusääntöjen mukaan estynyt kamppailemasta noususta joukkueen jouduttua luovuttamaan ottelun kauden aikana. Nousukarsinnassa nähtiin tasainen ottelu, joka lopulta päättyi Tampere RC:n niukkaan voittoon 10-13. Tampere RC nähdään siis vuosien tauon jälkeen korkeimmalla sarjatasolla myös miesten puolella. 
 
Naisten SM-sarjan finaalissa Helsinki RC oli kuskin paikalla melkein koko ottelun ajan. Tampere RC kehitti hyvää kiriä toisella jaksolla, mutta voittoon asti se ei riittänyt ja Helsinki RC juhli Suomen mestaruutta 37-17 voiton myötä.
 
Miesten finaalissa nähtiin helsinkiläisten joukkueiden kohtaaminen, kun Helsinki RC kohtasi Warriors RC:n. Warriors teki ottelussa ensimmäiset pisteet, mutta sen jälkeen Helsinki RC meni menojaan ja otti kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruutensa luvuin 45-15. 
 
Päivän aikana pelattiin myös U18-poikien ottelu, jossa oli joukkueet koottuna Helsingistä, Porvoosta, Oulusta ja Hämeenlinnasta paikalle saapuneista pelaajista. 
 
Kauden päätteeksi palkittiin myös kauden parhaat: 
Vuoden naispelaaja Sanna-Kaisa Lintu 
Vuoden miespelaaja Thomas Finell 
Vuoden Valmentaja Jake Pratley 
Vuoden tuomari George Mossfrod 
 
Hall of fame-nimityksen sai pitkään lajin parissa toiminut Olli Linnossuo
 
Jens Willadsen -muistopalkinnon sai Daryn Hiltunen, joka on kuluneen vuoden aikana tehnyt paljon töitä oululaisen rugbyn eteen aloittaen mm. nuorten ja naisten toiminnan seurassa.